top of page

Timfrost in het kort

Timfrost is opgericht in 1987 door de Familie Timmerman en heeft een goede ligging naast de wisselaar van de E40 en de A17.

Timfrost is gekend voor zijn flexibele laad en lostijden. In 2004 was er een nieuwe uitbreiding voor een betere service naar de klant toe, en dit maakt een capaciteit in verschillende vormen ( mobiele rekken, inrijrekken , bulk) mogelijk.

Eén van onze specialiteiten is invriezen, herstapelen/herzetten van een pallet, en orderpicking. De goederen verkrijgen een barcode dat stockregistratie en traceerbaarheid mogelijk maakt.

Wij bezitten vergunningen om te exporteren naar diverse landen buiten Europa.
Ook beschikken wij over een vergunning voor de opslag van biologische producten.

In 2020 besloten we nogmaals uit te breiden met een extra koelruimte.

Wij geven om het milieu
 • Timfrost heeft 2600 zonnepanelen laten plaatsen.
  met eigen investering, De zonne-installatie is gebouwd door Prosolar SolarPower. Hiermee voorzien wij de koelinstallatie van 352,350 KWp groene stroom.
   

 • Timfrost heeft een deel van de tube luminescen (TL)lampen vervangen door LED modellen. Deze verbruiken niet alleen minder, ze geven ook minder warmte af en gaan tot 20x langer mee.
   

 • Timfrost heeft in 2015 de oude Freon systemen voor de vriesinstallaties
  vervangen door ammoniak systemen.
  Ammoniak is algemeen bekend als een uiterst efficiënte koudemiddel, Ammoniak is 3 tot 10 procent efficiënter dan andere CFK's die zijn gebruikt als chemisch koelmiddel in het verleden. Dit rendement betekent dat er minder energie nodig is om een installatie op ​​basis van ammoniak op de juiste niveaus te houden . Hierdoor zal er minder elektriciteit gebruikt worden.
   

 • Timfrost heeft in samenwerking met Aspiravi een aanvraag ingediend voor het plaatsen van twee windmolens, deze aanvraag is nog in behandeling.

B9713778570Z.1_20171110180107_000+G0FA4Q
bottom of page